2011. október 6., csütörtök

58.

Hogy a technika ördöge vagy a blogvilág szelleme teszi velem azt nem tudom, de pár blog elolvasása után lefagy a bloggerem. Az elején- pár hete- még nagyon zavart a dolog, de most isteni sugallatnak veszem. Biztosan "fent" is olvasták, hogy állandóan panaszkodom, hogy nincs időm semmire, és közben látják, hogy időnként itt ragadok a gép előtt, és most tettek róla, hogy legyen lelkierőm felállni innen. Köszönöm.
(Abban csak reménykedni tudok, hogy nem fogok egyszer eltűnni teljesen, mert bár ritkán írok, de annál gyakrabban olvasok. Vagy olvasnék...)

4 megjegyzés:

Maria írta...

Hát égi jel is lehet éppen, de ha esetleg mozillát használsz, az szokott ilyet produkálni újabban. Ezért a blogokat és még pár olyan oldalt, meska, stb., amiről tudom, hogy lefagyasztja, már eleve chrommal nyitom meg.

Babi néni írta...

Írtam a blogbajokra, hogy szerintem inkább vírus. Mindenesetre ürítsd a cache-et az internetbeállításoknál és a Lemezkarbantartót is futtasd le.

Érdemes lenne végigfuttatni a vírusirtót (ugye van?!) és egy kémprogramokra vadászó programot is, pl. spybot. Azon kívül van a startup mechanic (ingyenes program), nézd meg (hozzáértő személy segítségével), hogy milyen programok futnak a háttérben és kapcsold ki a gyanús vagy felesleges alkalmazásokat.

Ha fennmarad a probléma, akkor passz. Szerintem egyébként már önmagában az első két lépésnek javítania kell az állapoton.

Babi néni írta...

Esetleg megadhatnád, hogy mely blogok behívásával van a baj, lehet, hogy azon van vírus, amit a vírusirtód - nagyon helyesen - blokkol. Amióta az emberek rákaptak a hülye widgetekre (zenélő, forgó vackokra az oldalsávban), már nekem is többször volt bajom "vírusos" blogokkal.

Lehet, hogy nem is benned (a te gépedben) van a hiba, hanem egy bizonyos - vírusos - blog után nem engedi a többit és amikor kilépsz és vissza, a program üríti az ideiglenes internetfájlokat (cache), ami között lehet a vírus is, ami blokkolja a többi oldalt.

Czkriszta írta...

Azt hiszem-bár nem szeretném elkiabálni- most megoldódott a gondom. Böngészőt váltottam: explorer-ről firefoxra. Egyébként csak a blogspot-os blogokra fagyott le egy pár megnyitás után!