2010. március 21., vasárnap

34.

Régóta tervezem megint az írást, de mindig elbizonytalanodom, hogy érdekel ez valakit majd?!

Megpróbálom röviden és tömören:

1. Túl vagyunk a kórházasdin, nem ment persze simán, de az már furcsa is lett volna. Volt bevérzés, hazajövetel másnapján láz és hányás, vissza a kórházba egy fél napos megfigyelésre..., de már túl vagyunk rajta és hétfőn kezdjük az ovit! Kétségeim azért vannak!

2. Imi, a férjem intézte idén a dézsás virágaim téliesítését és téli karbantartását. A növények harmada még ősszel elfagyott,másik harmadát túlöntözte, a maradék tiszta tetű. Tegnap azt hittem megüt a guta. Ma próbálta menteni a menthetőt, ezért elvitt az orchidea kiállításra és még virágot is kaptam. Olyan a nappali mint egy botanikus kert. Csinálni fogok egy pár képet mert ezt elmondani lehetetlen, látnotok kell!

3.Gyakran olvasgatok gasztroblogokat (nem csak olvasni, de főzni és sajnos enni is szeretek), és sokszor jól jön egy-egy tapasztalaton alapuló tanács vagy vélemény. Most én is szeretnék egy ilyent megosztani.
Szeretek kenyérféléket, péksüteményt is sütni, nagy hódolója vagyok Limara blogjának ( Limara péksége ). Sütöttem nemrég hamburgerzsemlét is az ő receptje alapján, és innen jött az ötlet, hogy miért ne én csináljam a hamburgerhúst is. És itt jött a furcsaság: Stahl Judit könyvében találtam egy receptet ahol a darált húshoz reszelt almát is ad. Sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak és végül kipróbáltam, hát isteni lett! Szóval aki eddig kétkedett, az legyen bátor, megéri!

2 megjegyzés:

Nóra írta...

catelatÖrülök, hogy a Kislegény túl van a megpróbáltatásokon és ezután már elkerüli a fájdalmas fülgyulladás!
Jót derültem a virágaid történetén, szerintem sok mindenkinek ismerős az eset.
Limara oldala nálam is a kedvencek között van. A maradék tojásfehérjéből készült püspök kenyere Isteni finom!
A reszelt almát ilyen formában még nem hallottam, de majd kipróbálom !

Mehike írta...

Örülök,hogy a kis szerelmed túl van a kórházon.Remélem nem lesz semmi baj ezentúl.
Növényeidet sajnálom,viszont szeretném minél előbb látni az új virágokról a képeket:-))
Limarát én is rendszeresen olvasom,nagyon szeretem