2008. december 21., vasárnap

8.




Az elmúlt napokban nem sok kedvem volt befejezni az elrontott terítőt. Húztam-halasztottam,de ma olyan pocsék napom volt, hogy még ez is belefért. Most ott terebélyesedik az asztal közepén. Emlékeztetve a hibákra.




A tervezés fázisában túl sokat gondolkodtam, számolgattam,aztán az elkészítéskor már túl keveset!


Ráadásul előbb szabtam ki az egyszerűbb négyzeteket,aztán kitaláltam,hogy középre inkább egy csillagot teszek. Hogy biztosan pontos legyen egy kis ráhagyással dolgoztam ,ami a végén felesleggé vált.Így a csillag csúcsai eltűntek.




De a hibák arra is jók,hogy tanuljunk belőlük, nem?

5 megjegyzés:

F.Gina írta...

Hát az biztos, hogy a saját hibáiból tanul legjobban az ember, de akkor is milyen bosszantó ! Tudom, eső után köpönyeg, de van a blogomban ehhez tutorial, legközelebb nézz bele, hátha segít !
Talán valami applikált rátéttel el tudnád tüntetni a csillag sarkait, nem ?

Czkriszta írta...

Köszönöm az ötletet Gina!
Az az igazság,hogy nálad tanultam azt,hogy mindig egy kicsit rajta hagyjak és varrás után igazítsak. Csakhogy ezt az utolsó előtti lépésben kellett volna megtennem, vagy előbb varrni a csillagot és ehhez igazítani a többi négyzetet. De én minden ésszerű sorrendet felrúgtam.És látható az eredménye. Előbb a méretre vágással csíptem le egy kicsit azután még az összevarrással is.

ezkriszti írta...

Ötlet2: Mi lenne, ha a levágott csillagcsücsköt visszarajzolnád és arannyal vagy más passzoló, de jó feltűnő színnel ráhímeznéd a mintás részre? Olyan lenne, mintha egy nagyobb, szinesvégű csillag lenne középen.
Én is maximalistasággal vagyok megverve, úgyhogy veled érzek.

Körmi írta...

Szálljatok le, szálljatok le
karácsonyi angyalok!
Zörgessetek máma este
minden piciny ablakot!
Palotába és kunyhóba
nagy örömet vigyetek,
Boldogságos ünnepet!
Körmi

Endy írta...

Szerintem nagyon szèp lett, s mint mondtad tanulò darab.(én utàlok kibontani vagy ùjracsinàlni..?!)